Online marketing is in een tijd zoals deze, belangrijker dan ooit. We zijn immers veel meer op het wereldwijde web, waar we streamen, videobellen en ontzettend veel content consumeren. Daarnaast besteden we meer tijd aan social media en dat maakt influencer marketing interessanter voor ondernemers. Nee, confluence marketing is interessant voor ondernemers en ik ga je hier uitleggen wat dat precies is.

Wat is confluence marketing?

Confluence marketing is een samenvoeging van content en influencer marketing. Anno 2020 is het belangrijk dat een merk content deelt dat opvalt op social media. Het aantal volgers dat iemand heeft doet er niet meer toe, evenals het aantal likes dat een bericht ontvangt. In steeds meer landen verbergt Instagram dit soort oppervlakkige metrics. Het gaat erom dat je iets te vertellen hebt dat de aandacht grijpt en je publiek boeit, want dan word je beloond met een hogere ranking.

Lees ook: De toekomst van influencer marketing

Confluence marketing gaat om het creëren van content met als doel dat het een zo groot mogelijk publiek te bereiken en daar spelen een influencers een belangrijke rol bij.

Content en influencer marketing

Content marketing gaat om het delen van relevante en informerende content dat potentiële klanten kan beïnvloeden in hun beslissingsproces. Voor het doen van een aankoop of investering, willen we nog vaak de nodige (online) research doen voor we een besluit nemen en daar helpt content bij. Ik lees bijvoorbeeld vaak op Booking.com de ervaringen van andere vakantiegangers en ik keek toch even snel op de Consumentenbond voor het kiezen van een autostoeltje, wasmachine, babyfoon en laptop.

Wil je starten met een influencer marketingcampagne en zoek je advies of hulp bij het vinden van de juiste influencer? >>>

Wat we ook doen is luisteren naar de meningen van anderen. Toen ik voor het eerst zwanger was, hebben vrienden het boek “De tevreden baby” aanbevolen. Dit boek legt uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je baby ’s nachts doorslaapt. Ik las het tijdens mijn zwangerschap en paste de adviezen op mijn manier na de geboorte toe. Het werkt bij ons op beide kinderen en sindsdien beveel ik het aan, aan iedereen in mijn omgeving die een kindje verwacht. Zo werkt influencer marketing ook, influencers promoten producten en diensten tegen een vergoeding op social media. Je hebt populaire influencers, mega-influencers en micro-influencers. De laatste groep heeft een kleinere volging en is vaak oprechter. Bedrijven werken graag samen met influencers omdat zij daarmee een doelgroep bereiken, bij wie het via de reguliere weg niet lukt. En steeds vaker treden influencers op als een ambassadeur van een merk.

Doel van confluence marketing

Over het algemeen wordt content gecreëerd met als doel gevonden te worden door zoekmachines. SEO speelt hierbij een belangrijke rol. Maar bij confluence marketing maak je content met als doel om mensen op social media te beïnvloeden, of zoals ze in het Engels zeggen: ‘to influence’. Je doet aan confluence marketing, om je boodschap bij een zo groot mogelijk publiek te krijgen.

Waarom confluence marketing?

Laat me voorop stellen dat ik helemaal voor zoekmachineoptimalisatie ben. SEO werkt wanneer je dit goed doet. Je hebt deze blog waarschijnlijk ook gevonden via een zoekmachine. Het is echter wel zo dat het web barst van de content. Veel komt van kleine ondernemers zoals ik, maar je hebt ook een aantal grote jongens die standaard hoog ranken op Google met gelijksoortige content en daar kun je soms moeilijk mee concurreren. Dan is confluence marketing een goed alternatief.

Wil jij op een andere manier opvallen met jouw content? Dan kun je ervoor kiezen om samen te werken met influencers. Zij schrijven content met invloed, met als doel dat deze zoveel mogelijk wordt gedeeld zodat het een groot publiek bereikt. Let er hierbij net zoals bij influencer marketing op, dat je samenwerkt met de juiste influencer. Eentje die kan schrijven, oprecht is en bij jouw product of dienst past.

Succes!

Externe links:
Getfluence
Neal Schaffer
Smepals

Afbeelding: Unsplash

Delen mag:
LinkedIn
Twitter
Visit Us
Follow Me
Follow by Email
RSS
Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *