“Wil je hier cornerstone content van maken?” Door het balkje naar rechts te schuiven onderaan een bericht in WordPress, met de plug-in van Yoast, kun je van een blog of artikel op je website cornerstone content maken. Zie afbeelding hieronder. Maar wat is cornerstone content precies, wanneer marketeer je iets als cornerstone content en wat kan het opleveren?

Dat is cornerstone content

Content is de kern van alles dat online gebeurd, zonder content heb je geen website. Wat cornerstone content is kan ik niet beter verwoorden dan SEO-expert Yoast: cornerstone content is de kern van je website, het bestaat uit de beste en meest belangrijke artikelen. Het zijn de pagina’s die het hoogst worden gerankt door zoekmachines.

Cornerstone content bevat belangrijke informatie en is het fundamentele stukje content waarin jouw expertise centraal staat. Het is de kern van al jouw content, al jouw overige content staat er als een muur omheen. Cornerstone content laat bezoekers van jouw website zien wat jouw expertise is, het maakt van jou een autoriteit in jouw vakgebied. De artikelen die markeert als zodoende, zijn onderwerpen die relevant zijn voor jouw core business.

Yoast adviseert je cornerstone artikelen zorgvuldig uit te kiezen. Kies slechts drie tot vijf artikelen, dit zijn de artikelen waarvan je wilt dat iemand ze leest als ze jouw website voor het eerst bezoeken. Ze vormen de hoeksteen, ofwel cornerstone, van jouw website.

Hoewel cornerstone content niet perse een geschreven stuk hoeft te zijn, wordt deze wel gekenmerkt door een grote hoeveelheid tekst. Daar waar een blogbericht vaak zo’n duizend woorden bevat, kan cornerstone content uit duizenden woorden bestaan. Deze teksten zorgen ervoor dat je opvalt en wederom zet je jezelf neer als autoriteit in je vakgebied.

Onderzoek laat zien dat content marketing tot drie keer zoveel leads leidt, dan bijvoorbeeld SEA of PPC waarbij men betaalt voor zoekresultaten. Want content voedt zoekmachines en worden getoond in de zoekresultaten. SEO is organisch en heeft een lange termijn effect. Het is daarvan vrij logisch dat veel ondernemers en marketeers veel tijd, geld en energie steken in content marketing. Dagelijks worden op het wereldwijde web miljoenen stukken content gepubliceerd die gebruikers van het internet moeten helpen bij hun uitdagingen. De content die online te vinden is, moet relevant en informatief zijn.

Voordelen van cornerstone content

Het toevoegen van cornerstone content aan jouw website kan de volgende voordelen hebben:

  • Een positief effect op de brand awareness, want je laat je publiek zien dat jij kennis hebt van zaken. Je zet jezelf neer als autoriteit en dat vergroot je geloofwaardigheid.
  • Je verplaatst je in de klant, want je begrijpt met welke uitdagingen jouw prospects te maken hebben en je hebt de oplossing voor die uitdagingen.
  • Cornerstone content is vaak de introductie van jouw website, het is de eerste content die bezoekers zien en dat maakt vaak een goede eerste indruk
  • Dankzij de kracht van SEO, zorgt cornerstone content voor een hogere ranking op zoekmachines en daardoor neemt het verkeer naar je website toe.

Wanneer je website meer bezoekers aantrekt, stijgt het aantal leads die je via de website genereerd.

Cornerstone content is tijdloos

Cornerstone content moet tijdloos zijn, oftewel het moet evergreen content zijn. Evergreen content is jarenlang relevant. Omdat cornerstone content voor veel verkeer naar je website zorgt, is het van belang dat je deze actueel en relevant houdt. Dus je moet het regelmatig verversen en aanvullen met actuele informatie. Je kunt links toevoegen naar relevante artikelen en controleer of oude links werken. Vooral als deze van externe sites zijn.
Op die manier zullen bezoekers het ook in de toekomst willen blijven delen met hen publiek.

Externe links:
Business2Community
Frankwatching
Masterful Marketing
Yoast
Afbeelding: Unsplash

Delen mag:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *